Overslaan en naar de inhoud gaan

51.2021805, 4.419311

50.9553296, 4.3261536

The Plant Corner

Contactgegevens

Hoofdtelefoonnummer
E-mail
hello [at] theplantcorner.com

Vestiging

Isabellalei
2018 Antwerpen
België

Route

Vestiging 2

Birrebeekstraat
1860 Meise
België

Route

Over ons

In 2017 openden de deuren van onze plantenwinkel The Plant Corner in Antwerpen. We organiseerden workshops, events en richtten talloze huizen en bedrijven in met groen. Na een tijdje kwam de vraag of we ook stadstuinen konden inrichten, dus besloot Sofie een bijkomende opleiding Tuinontwerp te volgen.
De vraag naar stadstuinen werd zo groot dat we besloten om onze winkel eind 2023 te sluiten en volop in te zetten op het ontwerpen en aanleggen van stadstuinen.

DE MENSEN ACHTER THE PLANT CORNER
Sofie's kennis en interesse in planten komt van haar grootvader, die zijn hele leven bij Plantentuin Meise werkte. Groen zit dus letterlijk in haar genen. Ze gaat ook weer steeds op zoek naar de laatste botanische trends voor je tuin. Samen met enkele onderaannemers, maken we van je tuin in enkele dagen tijd een groene oase.

TUINONTWERP OP MAAT
Je kan bij ons terecht voor een tuinontwerp op maat. We richten voornamelijk kleinere (stads)tuinen in. Wil je graag je terras of stadstuin vergroenen op een duurzame manier, met aandacht voor biodiversiteit? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN
"Ik ben toevallig The Plant Corner online tegengekomen. Na een eerste contact hebben ze snel gereageerd en even later langsgekomen. Na een grondige analyse van de specifieke ligging van de tuin en bevraging van mijn wensen is Sofie meteen aan de slag gegaan. Het eerste plan was meteen raak!
De tuinwerken werden ook snel en efficiënt uitgevoerd. Binnen 3 dagen kon ik al genieten van mijn nieuw aangelegde tuin met pergola! De sfeer, plantenkeuze en inrichting geeft het geheel een mediterrane vibe. Ik kan niet wachten op de zonnige dagen om urenlang van mijn mooie tuin te genieten.
Ik ben heel blij met het resultaat en kan The Plant Corner warm aanbevelen voor iedereen die van zijn tuin of terras een aangename buitenruimte wil maken."

Sofie in de Plantentuin van Meise

Specialisaties

TUINONTWERP OP MAAT

Bezoek ter plaatse om alle wensen te bespreken
Opmeting van de tuin
Onderzoek naar de geschikte beplanting op basis van bodem, vlekkenplan en oriëntatie
Voorontwerp* tuin (2D plan) op basis van plaatsbezoek & onderzoek
Sfeerbeeld van de tuin & beplanting
Moodboard met foto's van gekozen planten & materialen
1 Feedback moment (online)
Definitief tuinontwerp (2D plan) met alle beplanting en afmetingen

VAN ONTWERP TOT AANLEG
Geen groene vingers? Geen probleem! Wij komen ook ter plaatse om jouw tuin aan te leggen.
Indien je door ons je tuin laat aanleggen, ontvang je na aanleg ook nog een gedetailleerde plantenlijst met verzorgingsinstructies voor alle planten.

ZELF AAN DE SLAG?
Dat kan ook! Wij kunnen op basis van het finale tuinontwerp een bijkomend draaiboek opmaken met de juiste hoeveelheden planten & materialen zodat je zelf je tuin kan aanleggen.
Bomen, struiken & vaste planten kunnen uiteraard ook bij ons besteld en aan huis geleverd worden.

WAT LEGGEN WIJ ALLEMAAL AAN?
— beplanting (aanplanten van vaste planten, struiken, kleine tot middelgrote bomen,..)
— gazon (graszoden of gras inzaaien)
— grind (terrassen, paadjes,..)
— flagstones, tegel terrassen & stapstenen
— houten terrassen
— omheiningen
— houten pergola's, middelgrote houten tuinhuizen,..
— waterelementen (waterspiegel, fonteintje,..)

Bieden jullie ook tuindecoratie aan?
We kunnen uiteraard ook passende tuinmeubelen of accessoires voorzien. We werken daarvoor samen met merken zoals Serax, Weltevree, Mica en meer.

Hoe zorgen jullie voor een ecologisch tuinontwerp?
Dat doen we door te werken met robuuste, vaste planten die aangepast zijn aan ons klimaat. Uit ons plaatsbezoek leiden we af welke planten het best geschikt zijn voor de grond in jouw tuin, en waar welke plant het beste staat. Zo hebben ze de beste kans op overleving en hoef jij enkel nog maar te genieten van het resultaat!

Hoelang duurt het om een stadstuin aan te leggen?
Dit hangt af van de bestaande toestand van de tuin: is het een leeg stuk grond of moet er nog een bestaand terras uitgebroken worden? Voor de aanleg van een nieuw terras (hout of tegels) moet je 2-3 dagen rekenen, gras of plantenborders kunnen meestal op 2 dagen geplaatst worden afhankelijk van de hoeveelheid planten of grootte van de tuin. Indien je zowel een terras als beplanting wil laten aanleggen, reken je dus best een week voor de aanleg.

Ontwerp
Algemeen nazorg eigen projecten
Expertise
Hagen en snoeivormen
Interieurbeplantingen
Onderhoud - overige
Onderhoud gazon
Aanleg - Overige
Afsluitingen
Beplantingswerken
Bestratingswerken
Binnentuinen en interieurbeplantingen
Constructies (buitenkeukens, tuinhuizen, carports)
Gazon
Ontwerp / advies

Realisaties