Overslaan en naar de inhoud gaan

51.1353391, 4.8876097

Wim Verrezen Tuinarchitectuur bvba

Vandaag bijna 25 jaar geleden werd Tuinarchitectuur Wim Verrezen opgericht. Wim erfde de liefde voor het vak van zijn overgrootvader die hovenier was bij Gravin Jeanne de Merode aan het kasteel en huidig gemeentehuis van Westerlo. Na zijn opleiding Tuinarchitectuur startte hij snel zijn eigen bedrijf. Eerst nog alleen, later met meer en meer medewerkers.
1996 ging het bedrijf over in Bvba Tuinarchitectuur Wim Verrezen en werd een eigen kwekerij opgericht bij de huidige locatie in de Ilsestraat in Oosterwijk-Westerlo (provincie Antwerpen). De boomkwekerij kreeg de naam 'Ile Verte' die zowel verwijst naar haar ligging in het gehucht 'Ile', Ilsestraat, als naar de betekenis van het Franse woord 'île', eiland, en 'verte', groen : het groene eiland! De kwekerij is vooral gericht op de kweek van groenblijvers zoals Taxus en Buxus. Enkele andere specialiteiten maken ons aanbod compleet. Het merendeel van het door ons gebruikt tuinassortiment wordt echter ingekocht bij een selectie van gespecialiseerde kwekerijen in binnen- en buitenland. Onze jarenlange samenwerking waarborgt een constante hoge kwaliteit.
Na de bouw van onze uitvalsbasis in 1994 kende het bedrijf een gestage groei. Na tuinarchitectuur Wim Verrezen Bvba en boomkwekerij Ile Verte maakt bouwbedrijf Bvba Pool & House de cirkel rond. Pool & House coördineert de bouw van zwembaden, zwemvijvers, poolhouses en andere bijgebouwen.

De accommodatie werd ook steeds verder uitgebouwd. Op het nu 9 hectaren grote domein beschikken we over twee loodsen en 4000m² verharde buitenruimte voor stock en voorbereiding werven.

Een multifunctionele 'TuinzaaL' biedt gelegenheid tot presentaties en events.
De plannen voor een ruim en eigentijds bureelgebouw zijn gerealiseerd. Dit gebouw biedt naast ruime, inspirerende kantoren ook plaats aan een aangename vergader- en ontvangstmodule.

Specialisaties

Ontwerp
Onderhoud vijvers
Onderhoud gazon
Expertise
Hagen en snoeivormen
Onderhoud - overige
Algemeen nazorg eigen projecten
Zwemvijver
Zwembad
Vijvers
Technieken (verlichting en berekeningen)
Renovatie
Binnentuinen en interieurbeplantingen
Bestratingswerken
Beplantingswerken
Afsluitingen
Constructies (buitenkeukens, tuinhuizen, carports)
Daktuinen
Opvolging na ontwerp
Ontwerp / advies
Gazon
Aanleg - Overige
Boomverzorging uitvoering

Realisaties