Overslaan en naar de inhoud gaan

Werk mee aan seizoen 2 van het TV-Tuinenprogramma van VLAM

Beste tuinaannemer en groenspecialist,

Vanaf dit najaar voert VLAM opnieuw promotie voor tuinaannemers en andere groenspecialisten op TV. Werk hieraan mee: reik thema's aan en/of plaats uw tuinprojecten in de kijker.

Vervolgreeks

Het TV-programma is een vervolg op de reeks 'Van Droom tot Tuin' dat in het najaar van september 2021 te zien was op Plattelands-TV en EclipsTV.

Heet TV-programma is een resultaat van denkwerk door zowel VLAM, beroepsfederaties BFG en Groen Groeien, TV-experten en tuinjournalisten. De ambitie: een geïnteresseerd publiek bereiken, met focus op iedereen die plannen heeft om zijn/haar tuin aan te leggen of te renoveren. We zetten het professionele werk van de tuinaannemers en hun gerealiseerde projecten in de kijker.

Doelgroep en TV-zenderkeuze

Op basis van marktonderzoek en gezien de toegenomen belangstelling voor tuingenieten sinds Corona, focust VLAM met dit tuinprogramma op een grote groep 45-plussers. Zij hebben financiële ruimte en willen meer dan vroeger (tuin)genieten.

VLAM plant uitzendingen op Plattelands-TV en EclipsTV, elk goed voor 300.000 tot 400.000 kijkers per dag.

Met een afgeleinde online campagne wordt ook een jongere doelgroep bereikt. Hiermee tracht VLAM te investeren in de toekomst.

Van Droom tot Tuin - aflevering 1 - Veelzijdige gezinstuin

Van Droom tot Tuin - aflevering 1 - Veelzijdige gezinstuin

Over het tuinprogramma

Het tuinprogramma loopt vanaf eind september en bestaat uit 10 afleveringen. elke aflevering focust op een type tuin of tuinconcept. Gaande van klimaattuin, ecologische tuin, wellness- en vakantietuin tot daktuin. Ook verticaal groen, grondgebonden en living wall komt aan bod. Net als boomverzorging. Het ontwerp achter de tuin krijgt ook de nodige aandacht.

Het eerste deel van het programma focust op werk en vakkennis en toont tuinen in aanleg, heraanleg of grondig onderhoud. Het tweede deel zoomt in op een gelijkaardige tuin van enkele jaren ouder, die nu op haar best is.

Presentatie en inhoud van het programma zijn in handen van Gil Claes en Marc Verachtert, die ook u ook tijdens het eerste seizoen aan het werk kan zien. 

Interesse?

VLAM is nog op zoek naar afgewerkte tuinen die kaderen in de volgende thema's:

  • Stadstuinen met een waterverhaal
  • Kindvriendelijke tuinen met focus op natuurlijke spelelementen
  • Gemeenschappelijke tuin met combinatie tussen privé- en gemeenschappelijke tuinruimtes
  • Daktuinen of dakterrassen

Stuur voorstellen in, liefst zo concreet mogelijk, met enkele foto's of verwijzingen naar uw website. Wilt u de cameraploeg in mei of juni op een werf toelaten en in dezelfde periode een van uw mooiste projecten laten filmen? Laat dit weten voor vrijdag 4 maart via info [at] tuinaannemer.be. 

Omdat deze TV-tuinenreeks promotie maakt voor alle tuinaannemers kan geen van de programma's persoonlijke reclame bevatten. Wel zet de bijdrage waar u aan meewerkt uw kennen en kunde en uw personeel, machines en uitrusting in de kijker, als voorbeeld van wat Vlaamse tuinaannemers in hun mars hebben. Commerciële verwijzingen zijn ook uitgesloten. Dit programma wordt betaald met uw jaarlijkse bijdrage. Er wordt geen beroep gedaan op sponsoring, van wie dan ook. Alle baten komen u en uw collega's toe.