Overslaan en naar de inhoud gaan

Family time

In drie driehoeken spreidt dit perceel in Wevelgem zich om de moderne woning. Tuinaannemer Christophe Vercruysse werd gevraagd om een kindvriendelijke en onderhoudsarme tuin te creëren die jaarrond structuur toont en toch een open karakter behoudt. Zowel jong als oud was uiteindelijk bekoord door het voortreffelijke resultaat.

Creatief met vele hoeken

Veelhoekige percelen zijn misschien een nachtmerrie voor sommigen, maar een absolute droom voor de creatieve tuinaannemer. Christophe Vercruysse liet zich niet verleiden tot gesloten tuinkamers, maar bewaarde het overzicht in alle tuindelen rondom de woning. 

Een perfect vlak van zij aan zij gelegde kandla grey plavuizen vormt de oprit naar de woning. Via een houten tuindeur bereiken we de veilige speelhaven van de kinderen. Een grindpad tegen de hoge Carpinushaag brengt hen van schommel naar klimmuur of schuifaf, waar rubber tegels zachte landingen garanderen. Vlakbij kunnen de ouders toezicht houden vanop een houten terras. Dat is groen omkaderd met gazon, lage buxusvormen en parterres die een gevarieerde beplanting tonen. 

Contrast tussen zitplekken

Achter de woning loopt het grasperk als een breed, groen speelveld tussen het terras in Belgische blauwe hardsteen in een hoek van de tuin en het hardhouten padoek terras tegen de woning. Opgeleide dakplatanen versterken de visuele link tussen beide zitplekken. Op het terras tegen de woning bestaat het meubilair uit gekloven Chinese steentegels die met gevoel voor precisie stevig verlijmd zijn op een gemetselde constructie. Zowel zit- als rugvlak zijn op maat uitgewerkt in padoekhout. De kinderen kunnen zich in de buurt uitleven in een zandbak die na enkele jaren kan omgevormd worden tot waterpartij.

In een latere fase kreeg de tuinaannemer de opdracht een zwembad aan te leggen naast de woning. Tijdens de grondwerken werden enkele leiperen (Pyrrus calleryana ‘Chanticleer’) en een deel van de vaste beplanting gerooid en tijdelijk ondergebracht in de kwekerij van Christophe. Het hardstenen terras rond het zwembad sluit foutloos aan tegen het hardhouten terras. De gezonde beplanting is het resultaat van een uitgebreide bodemanalyse en een goede drainage. Deze is bekomen door de harde grondlagen diep te doorbreken en compost en rijnzand toe te voegen waar nodig. Ook de bomen kregen extra zorgen: de beukenstammen werden omwikkeld met jute om zonnebrand te voorkomen en bij elke boom werd een luchtbuis voorzien. Ondergronds ligt op de leidingen voor water, elektriciteit en de muziekinstallatie een dikke contrasterende zandlaag zodat bij eventuele toekomstige graafwerken ongelukken kunnen worden vermeden. 

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Family time
Family time
Family time
Family time
Family time
Family time
Family time