Overslaan en naar de inhoud gaan

Landelijk en rustgevend

Minimaal onderhoud, volop speelruimte, privacy en geborgenheid en een tweede zonneterras; met dit verlanglijstje trokken de eigenaars van een perceel in Aarsele naar tuinaannemer Tom Van den Abeele. Hij hield rekening met al hun wensen, maar verloor ook het omliggende weidse landschap niet uit het oog.

Absolute rust in het midden van de tuin

Bij aankomst kreeg Tom Van den Abeele geen blanco blad voorgeschoteld. Het bestaande terras aansluitend bij de woning nodigde door zijn ongunstige ligging echter niet uit tot aangenaam verpozen. Daarom werd in het midden van de tuin een tweede zithoek ingepland. Naarmate de werken vorderden, groeide deze zithoek uit tot een heus bijgebouw met overdekt terras in kleiklinkers. Hierrond ligt een breed grasperk dat tot tegen de perceelsgrenzen reikt. Enkele plantvakken met een breed assortiment bloeiende vaste planten en stevig opgeleide solitaire bomen doorbreken het vlakke plan.

Groen en onderhoudsvriendelijk

Vlakbij de woning treffen we nog een trampoline die stevig verankerd ligt in het grasperk. Om het werk van de robotmaaier te vereenvoudigen zijn alle borders, hagen en planteneilanden omzoomd met een brede blauwe hardsteen boord. Langszij en achteraan filteren geleide lindes en een beukenhaag het zicht op een loods. Voor een tijdloos resultaat rekent deze leistructuur op gefreesde houten palen en stevige ijzeren leidingen die nimmer doorbuigen.

Langs de andere perceelsgrens is het weidse zicht op de omliggende akkers bewust gevrijwaard. Extra aandacht ging uit naar de grondstructuur. Waar nodig werd zand of compost toegevoegd. Zijn onderhoudsvriendelijk karakter dankt deze tuin ook aan de verhoogde plantdichtheid in de diverse plantvakken. De bodem kreeg daarnaast een toplaag van boomschors met daaronder selectieve herbiciden met nawerking.

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Landelijk en rustgevend
Landelijk en rustgevend
Landelijk en rustgevend
Landelijk en rustgevend
Landelijk en rustgevend
Landelijk en rustgevend
Landelijk en rustgevend
Landelijk en rustgevend