Overslaan en naar de inhoud gaan

Het jaarrond natuurbeleving

Dat het geen slecht idee is om meteen met architect én tuinaannemer rond de tafel te zitten, blijkt uit dit project in Hasselt. Vanuit elke richting krijg je een optimale natuurbeleving geserveerd. Hierbij blijft de privacy gegarandeerd en presenteert de natuur zich jaarrond op haar mooist. De tuinaannemer die hiervoor tekende, was Jan Nickmans.

Meteen een tuinaannemer betrekken in je bouwplannen is een steengoed idee!

31627

Groen- en grijstinten in de voortuin

Het huwelijk van diverse verhardingsmaterialen resulteert in een levendige oprit naar de woning. Voor de lage metalen poort in zwarte lamellen liggen robuuste kasseien met grijze grindslag langszij. Erachter vormen betonstroken een oprit die uitwaaiert naar de voordeur. De beplanting in groen- en grijstinten is losjes en ingetogen. In de hoogte steken meerstammige esdoorns hun kruinen uit, terwijl siergrassen, massieven van wilg en steenlinde en losse groepjes van Japanse holpijp de lichtgrijze voorgevel verzachten.

Langszij zorgt een tuinmuur voor extra privacy. Hij vormt ook de grens met een wildere, meer beboste tuinpartij. In de patio zwerven enkele grote rotsblokken tussen de siergrassen. Hun ruwe karakter doorbreekt de cadans van de betonnen kolommen die de woning kenmerken. De rotsblokken kunnen als zitplek of spelelement worden gebruikt.

In de achtertuin neemt een betonnen zwembad een hap uit het gazon. De randen zijn vakkundig afgewerkt met Franse natuursteen. Het hardhouten terras van het poolhouse zweeft lichtjes over het water. Het half transparante poolhouse gunt de bewoners nog een ruime blik op het achterliggende tuindeel.

Een opengewerkt beekje vormt haast naadloos de overgang tussen de strak, maar sober georkestreerde beplanting rond het zwembad en de wat wildere en dieper gelegen achtertuin. In een latere fase krijgt deze ook een meer passende make-over. Huis en tuin zijn perfect in elkaar verweven en vullen elkaar op natuurlijke wijze aan.

Deze tuin won brons in de categorie 'groot' in de wedstrijd van de 'Vlaamse tuinaannemer 2020-2021'.

Vind een tuinaannemer in je buurt.