Overslaan en naar de inhoud gaan

A la carte op één hoog

Efficiëntie is troef in deze daktuin boven een vijverspeciaalzaak in Beveren. Het werk mag dan steeds nabij zijn, toch vergeet eigenaar en tuinaannemer Christof Ivens even alle beslommeringen wanneer hij kokkerelt voor vrienden en familie met verse groenten uit de verhoogde moestuinbakken langszij. Dat de constructie zeer solide is, bewijzen de aangelegde alpiene plantentuin, de lange hardstenen tafel en het overdekte bubbelbad. Hier is alles mogelijk.

Wilde plannen op het dak

Al van bij het ontwerp van de woning hield Christof rekening met het feit dat er ooit een daktuin op de eerste verdieping zou komen. Extra verstevigende maatregelen waren dus nodig, mocht hij ooit zijn wildste plannen willen realiseren. Dat vertaalde zich in een belastbare oppervlakte van maar liefst één ton per vierkante meter. Overdekt en beschut opgesteld vinden we in het kunstgras een ruime jacuzzi voor een heerlijk ontspanningsmoment. Aansluitend gaf Christof lucht aan een van zijn vele passies: alpiene planten. De ondergrond in het midden van de daktuin ligt bezaaid met keien en leischilfers waartussen een bonte verzameling bergplanten zich frisgroen in de hoogte richt.

Van bergplanten tot moestuinbakken

Kalkminnende planten en soorten die van zure gronden houden hield hij gescheiden. Christof gaf ze een aangepast substraat om op te gedijen en installeerde ook een automatisch druppelsysteem. Palend aan de alpiene tuin legde Christof een ontbijtterras in Vietnamese blauwe hardsteen. Een langgerekte solide tafel uit graniet staat strategisch naast de barbecue opgesteld. Christof maakte ook een verhoogde u-vormige moestuin met onderaan handige opbergkasten. Een veelheid aan groenten en kruiden wordt hier met veel liefde verzorgd en gegeten. Wanneer de telefoon rinkelt, kan Christof dankzij de verhoogde plaatsing van de moestuinbakken nog rustig verderwerken tussen het eetbare groen. Ook de kinderen kunnen in deze daktuin hun hart ophalen in en om het houten speeltoestel tegen een wand van geelgroene bamboe. Dakplatanen steken hun kruinen net boven de zijwanden van de daktuin uit zodat het lijkt alsof deze tussen groene wolken zweeft. Het groene lover doet Christof haast vergeten dat hij hier in alle rust op een boogscheut van zijn werkplek staat.

Ontspannen, kokkerellen, spelen of gewoon genieten van de onbekommerde stilte die hier heerst; deze uitgekiende en solide daktuin heeft het allemaal voor de eigenaars in petto.

 

HIGHLIGHT
Alles binnen handbereik: super!

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Image
A la carte op één hoog
Image
A la carte op één hoog
Image
A la carte op één hoog
Image
A la carte op één hoog
Image
A la carte op één hoog
Image
A la carte op één hoog
Image
A la carte op één hoog
Image
A la carte op één hoog