Overslaan en naar de inhoud gaan

Een stapje dichter bij de hemel

De eigenaars van dit dakterras wonen boven hun winkel. Na de openingsuren willen ze nog graag in alle rust en stilte nagenieten van elkaars gezelschap en van het mooie weer. Ze namen contact op met tuinaannemer Geert Reynders die zowel voor hen als voor het personeel een aangenaam zonneterras voorzag op het dak van de woning

Niet over een nacht ijs

Bij de aanleg van deze daktuin ging Geert niet over een nacht ijs. Hij rekende en herberekende om vochtproblemen en overbelasting te vermijden. Op de bestaande dakbedekking plaatste hij een solide hardhouten constructie uit ipé die hij afwisselde met lichtgrijze gletsjerkeien als speels accent. Een lage op maat gemaakte plantenbak met buxusbollen en een jaarrond attractief meerstammig krentenboompje verbergen de twist in het grondplan en geven diepte aan het terras. Dat wordt door een stevige metalen draaideur gescheiden van een tweede hardhouten terras. Hier kan het personeel tijdens de middagshift rustig iets eten.

Middenweg tussen privacy en uitzicht op het landschap

Ook een handige tuinberging kreeg er een plekje. Via een solide metalen trapconstructie geraken de bewoners nog dichter bij de zon. Hier wacht hen een tweede hardhouten terras dat sierlijk omzoomd is met witte keien en lage hardhouten wanden. De ene vormt een langgerekte zitbank voor de bewoners, terwijl de andere deel uitmaakt van een halfhoge plantenbak met wintergroene struiken. Het gebladerte biedt enige privacy, maar laat ook nog volop de gelegenheid om van het omringende landschap te genieten. Door de doordachte keuze van materialen en beplanting beperkte Geert het onderhoud voor de bewoners tot een absoluut minimum. Her en der plaatste hij ook lichtpuntjes die bij valavond houvast en sfeer bieden. Geen haan kraait hier dan nog naar de drukte van alledag.

 

HIGHLIGHT:
‘Op ons terras vergeten we meteen alle drukte en verliezen we geregeld de tijd uit het oog.’

 

Vind een tuinaannemer in je buurt.

Een stapje dichter bij de hemel
Een stapje dichter bij de hemel
Een stapje dichter bij de hemel
Een stapje dichter bij de hemel
Een stapje dichter bij de hemel
Een stapje dichter bij de hemel